Η τέλεια κουζίνα πρέπει να ταιριάζει στην αισθητική σας αλλά και στον χώρο σας. Ως προς το δεύτερο, καλό είναι να γνωρίζετε ότι:

✔ Ο διαχωρισμός του χώρου σας σε επίπεδα (δάπεδα, πάγκος = οριζόντια, τοίχοι, πόρτες επίπλων και πλάτη πάγκου = κάθετα) και των επίπλων κουζίνας σας σε blocks-ομάδες (βάσεις, κρεμαστά, ολόσωμα) βοηθά πολύ στην σωστή κατανομή χρωμάτων και υλικών.

✔ Τοποθετήστε μαζί -όσο μπορείτε- τα ολόσωμα, τα κρεμαστά ιδίου ύψους και τις βιτρίνες. Μην κάνετε άτακτες εναλλαγές στο ύψος των κρεμαστών και όταν αυτά είναι πάνω από 96 εκατοστά, επιλέξτε χαμηλότερο ύψος για τα ολόσωμα.

✔ Εάν ο χώρος σας είναι μικρός επιλέξτε κρεμαστά ντουλάπια ύψους 72 εκατοστών και συνδυάστε τα με ελεύθερα ράφια. Κερδίστε τον χαμένο χώρο μ’ ένα στενό ημίψηλο ή ολόσωμο ντουλάπι.

✔ Εάν η κουζίνα σας είναι ενιαία με το υπόλοιπο καθιστικό και εσείς αλλάζετε συχνά έπιπλα, υφάσματα και χρώματα επιλέξτε μια ουδέτερη απόχρωση (λευκό, απαλό μπεζ ή γκρι) για τα πορτάκια σας, συνδυάστε τα με έναν σκουρόχρωμο ή ανοξείδωτο πάγκο και ενισχύστε με χρωματιστά υφάσματα και αξεσουάρ.

✔ Εάν επιλέξετε 2 χρώματα ή υλικά για τα έπιπλα σας τότε τοποθετήστε το πιο σκούρο στο κάτω μέρος.

*στην φωτογραφία: Κουζίνα Eliton Work από τα έπιπλα κουζίνας ELITON Σωτηρόπουλος